Pint Of Science Festival “Ens hi juguem la pell”

16
/ May
Miércoles
2018

Pint Of Science Festival “Ens hi juguem la pell”

Venue
Alfa en Viu
Time
07:30 pm

El festival Pint of Science té com a objectiu oferir xerrades interessants, divertides, importants, sobre les últimes investigacions científiques, en un format accessible al públic. I tot això en un bar! Volem oferir una plataforma que permeti a la gent discutir la investigació amb les persones que la duen a terme. Es tracta d’una organització sense ànim de lucre, dirigida per voluntaris, i que va ser creada per una comunitat d’investigadors de postgrau i postdoctorals en 2012. El festival se celebra anualment durant tres dies simultàniament en bars de tot el món.

XERRADES DE DIMECRES 16 DE MAIG:

El Sol, amic o enemic?
Remei Català Escursell (Antonio Puig)
Les radiacions solars exerceixen sobre l’home dos funcions antagòniques: un efecte beneficiós per les seves accions calòriques, antiraquítica i antidepressiva; i una acció adversa per la seva influència en l’envelliment de la pell i en el risc de l’aparició del càncer de pell.Per a defensar-se de les agressions de les radiacions, la pell posseeix mecanismes d’adaptació i defensa, però són insuficients, i cal recórrer a fotoproteccions artificials: roba, ulleres i protectors solars. Però com ho fan els fotoprotectors per prevenir els efectes adversos de les radiacions?

Medicina regenerativa: cas concret dels implants de pell
Irene Anton Sales (Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC))
Començarem aquesta xerrada explicant els conceptes bàsics sobre medicina regenerativa i enginyeria de teixits: orígens d’aquestes disciplines científiques, els seus elements bàsics i les seves perspectives de futur. Com a exemple concret parlarem dels implants de pell, una de les aplicacions més imminents d’aquestes tecnologies. Farem especial èmfasi en els materials utilitzats per reconstruir teixit dèrmic, quines cèl·lules ens poden ajudar a regenerar la pell danyada i les limitacions que encara queden per resoldre.