19-05-20 // Pint Of Science – Damm money!

Dilluns 20 de maig a les 19:30h
Pint of Science – Damm money!
Entrada gratuïta

Sens dubte, l’economia té un paper clau en el desenvolupament i la progressió de les societats. En aquesta sessió parlarem de dos productes diferents. En primer lloc, parlarem de com es generen i intercanvien els bitcoins i com aconsegueixen les seves propietats de descentralització. Després, ens centrarem en la influència que han tingut els diferents tipus de cultius en el desenvolupament del nostre concepte actual d’estat.

Bitcoin: una aproximació al diner digital resistent a la censura

Jordi Herrera Joancomartí (Universitat Autònoma de Barcelona) 
@joancomarti 

Estem acostumats a realitzar pagaments de monedes fiat a través de transaccions digitals en què es desplaça digitalment els diners. En aquest escenari, hi ha implicats múltiples intermediaris i, depenent de la seva rellevància, poden censurar les transaccions d’una determinada persona o organització. Bitcoin és el primer diner digital resistent a la censura que, com els diners en efectiu, permet realitzar transaccions entre dos usuaris sense el permís de cap tercer. En aquesta xerrada, revisem com s’obté aquesta propietat resistent a la censura a través d’una combinació intel·ligent de criptografia, tecnologia de xarxa distribuïda i teoria de jocs.

Technically Funny – Scientific Comedy

Intermig
Matthew es va doctorar en neurobiologia molecular a les terres àrides del Midwest americà a la Universitat Estatal d’Ohio. La seva investigació va investigar els mecanismes moleculars de la regulació dels gens en el desenvolupament neuronal i la malaltia. El Dr. Murtha va començar la comèdia de stand up el 2016 i va ser finalista al Barcelona Comedy Festival de 2017. Ha actuat arreu del món a ciutats com NYC, Londres, París i Barcelona.

Cereals i l’aparició de l’Estat

Luigi Pascali (Universitat Pompeu Fabra) 
@PascaliLuigi 

La vulnerabilitat de certs cultius al robatori i als impostos podria ser responsable del desenvolupament de la jerarquia social i, finalment, de l’estat? Aquest és el principal resultat d’un nou document de treball “Cereals, apropiació i jerarquia”, escrit conjuntament amb Joram Mayshar, Omer Moav i Zvika Neeman. Trobem que hi ha una diferència consistent entre les societats agràries que van desenvolupar jerarquies complexes i les que no ho feien: si aquestes societats es basaven en grans de cereals o arrels i tubercles. La diferència crítica entre cereals i tubercles? Apropiació, és a dir, la facilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *